• 100 dages returret
  • dag-til-dag levering
  • prisgaranti
  • billig fragt

Den gode historie

Der var engang....

Det hele startede tilbage i 2004, hvor to brødre Joachim og David gik på efterskole, og skulle til deres første Jelling Musikfestival. Her ville brødrene gerne have noget ekstraordinært og iøjnefaldende med til at sætte gang i festen. Brødrene havde hørt om ølbonger som mange unge brugte til disse festligheder. Disse ølbonger var typisk colaflasker med gaffatape og en ventil. Brødrene ville derimod lave noget helt spektakulær og anderledes. Det viste sig at være en udfordring.  

Princippet for ølbongtypen blev derfor brainstormet og sidenhen grundlagt. Det skulle være i PVC materialer og mulighederne var derfor store. Vores første ølbong var lavet, men brødrene var ikke helt tilfredse med hvordan den virkede i praksis... Det gik for langsomt, alt for langsom, og ølbongen blev aldrig rigtig et hit. Der var ikke rigtig sammenhæng i dimensionerne. Jovist ølbongen havde både plexiglasrør, kuglehanen og slangen - men plexiglasrøret var for kort til at give tryk, og kuglehanen og slangen var i en for lille kaliber.

Derfor skulle brødrene vente til næste Jelling musikfestival før at selve temaet ølbong igen bankede på. Denne gang havde brødrene virkelig forberedt sig og udarbejdet en ølbong med stil, kvalitet og en helvedes hurtig udgangstid. Med andre ord udgjorde denne ølbong (med mindre justeringer) udgaven af den nuværende Viking ølbong 67 cm. Mange af kammeraterne blev vældigt imponerede over dette års version af den hjemmelavede ølbong, så de ville købe de 15 ølbonger brødrene tog med. Budskabet med at brødrene lavede ølbonger bredte sig, og nu kom der efterspørgsel på ølbongerne til gaver, fester, 18 års fødselsdage, forfester osv. Folk havde taget godt imod ølbongen og to unge gutter havde set lyset. Brødrene måtte lave kvalitetsølbonger til den tilsyneladende store efterspørgsel.

Først gik produktionen i gang til venner. Så begyndte venners venner at få øjnene op, og stille og roligt var ølbongerne blevet lokal kendte. Et produkt uden navn kun kendt på kvaliteten og mund til mund. Som tiden gik er brødrene blevet bevidst over behovet for kvalitet, fordi den generelle dansker ønsker kvalitetsprodukter. Noget som ser godt ud, og som holder i flere år. Ting man kan tilføre minder og huske tilbage på gode tider, og hvad er i dette tilfælde bedre end en ølbong der upåklageligt sætter gang i enhver fest. Lidt efter lidt var brødrene rundt på diverse festivaler, hvor folket fortsat efterspurgte disse kvalitetsølbonger. Samtidigt med ølbongernes færden på festivalerne sneg de sig også ind til utallige af fester, fødselsdage, pool parties, klassefester, havefest osv.

Fra hobby til forsøg af onlinesalg

I 2010 oprettede brødrene så hjemmesiden oelbong.dk, hvor kunderne nu kunne aflægge en ordre pr. mail med betaling via bankoverførsel. Dette blev ligeledes, trods en yderst uprofessionel forretningsgang, en ok succes, hvorfor brødrene hurtigt kom på tankerne af at professionalisere denne lille hobby beskæftigelse. Brødrene skulle dog vente helt til 2012, før at de oprettede JD Enggaard I/S som i dag står ejer oelbong.dk og produktionen af Viking ølbong serien. Samtidig blev hjemmesiden fra 2010 opgraderet til en betalings webshop med brødrenes 4 forskellige Viking ølbonger som eneste produkter.

Ølbongen er frem til i dag blevet gennemtestet og ELSKET af flere tusinde mennesker - og er i dag garant for at fremtvinge smil på læben. I dag står brødrene med en en party starter og samtidig en testvindende ølbong, som de med stolthed nu sælger til flere europæiske lande. Ud over disse kvalitets ølbonger begyndte brødrene at overveje, om ølbonger alene ville række til er seriøst forretningsgrundlag eller om de måske skulle ud og finde en brede produktportefølje. På dette tidspunkt havde vi et lager i vores farfars bilgarage, hvor vi fik lov at bygge hylde op - det fungerede perfekt.

Kommerciel Virksomhedsdrift med 3 webshops

I en virksomhed, der hurtig tog fart og hvor arbejdet begyndte at tage om sig, valgte brødrene at splitte op, da det på nuværende tidspunkt ikke kun var en fritidsbeskæftigelse. Dette blev manifesteret ved stiftelse af et ApS i 2015, udvidelse af et nyt 500 kvm. stort lager, automatisering af diverse arbejdsgange samt et globalt setup med salg til hele Europa på en dansk, engelsk og tysk webshop platform. På nuværende tidspunkt var der 3 ansatte i virksomheden, et lager på 500 kvm, 3 online webshops der tilsammen sælger ud til hele Europa og med fast arbejde ugen ud.

Virksomheden afholder nu også diverse events såsom Beer Pong turneringer, DM i ølbong og samarbejder med en række barer med faste leveringer. I dag i 2017 er Oelbong.dk en virksomhed der satser bredt og sælger nu over 250 forskellige produkter spredt over en lang række forskellige produktkategorier, da vi ønsker at tilbyde ALT til festaben og baren. Virksomheden eksisterer i dag fordi vi synes det at sælge sjove gadgets til festen er undervurderet, og hvorfor ikke professionalisere denne branche og tilbyde kunden højkvalitet og den bedste service Med andre ord ønsker vi blot at din fest bliver sjovere!

Dette var en lille fortælling om hvordan to brødre fik noget sjov ud af at nørde med produktion af ølbonger op til en festival.